Снимка: Orkas, уикипедияАлександър Лукашенко и Владимир Путин проведоха официална среща в

...
Снимка: Orkas, уикипедияАлександър Лукашенко и Владимир Путин проведоха официална среща в
Коментари Харесай

Лукашенко е помолил Путин за оръжия

Снимка: Orkas, уикипедия

Александър Лукашенко и Владимир Путин организираха публична среща в Минск през миналата седмица, с цел да обсъдят напрежението в Беларус към антиправителствените митинги.

Беларуският държавен глава е изискал финансова и оръжейна помощ от Москва, с цел да може да се оправи със обстановката, написа Reuters.

„ Така ще можем да овладеем обстановката освен в Беларус, само че и по границите “, споделя Лукашенко, представен от държавната осведомителна организация Белта, написа Канал3.бг.

Беларус и Русия са в доста тесни връзки даже след разпадането на Съветския съюз.

През 1994 година Лукашенко се качва на власт в Минск, като към този момент 26 години не е губил избори, само че през лятото на 2020 година опазва още веднъж поста си на президент, макар всеобщото мнение, че обществото към този момент има други любимци. Това докара до всеобщи митинги из цялата страна и прояви на полицейско принуждение, довели до сериозен интернационален отзив.

Дори ръководителят на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, разгласи в изявление по-рано, че Европейският съюз не признава Лукашенко за законно определен президент и разкритикува остро деянията на принуждение над жителите.

Путин въпреки това застана на страната на беларуския водач, като даже публично през днешния ден стана ясно, че Москва отпуска заем в размер на $1,5 милиарда на Минск.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР